Νέα
TECHNOMART

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:«Ευφυείς Πόλεις / Κοινότητες - Έξυπνη Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Η πρόκληση του 21ου αιώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι «Έξυπνες Πόλεις / Κοινότητες » θέλουν… ΑΠΛΕΣ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΦΙΚΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. Απώτερος σκοπός μιας «Έξυπνης Πόλης /Κοινότητας » είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης. Έξυπνη Πόλη/Κοινότητα … σημαίνει ενημερωμένοι πολίτες!

 

Διαφημιστικό και Δήλωση Συμμετοχής

Στις Έξυπνες Πόλεις / Κοινότητες, οι ψηφιακές τεχνολογίες αξιοποιούνται και μεταφράζονται σε καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες σε καλύτερη χρήση των πόρων και λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από τρεις σημαντικούς παράγοντες την παγκοσμιοποίηση, την αστικοποίηση και την εκβιομηχάνιση. Αυτοί οι παράγοντες έχουν δημιουργήσει νέες προκλήσεις και δεδομένα και η έννοια της έξυπνης πόλης / κοινότητας  έρχεται να προσφέρει λύσεις και να δημιουργήσει προσδοκίες.

Η ανάγκη υιοθέτησης από τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΤΑ) πρακτικών και εργαλείων ευφυών πόλεων / κοινοτήτων -- έξυπνης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελεί αναγκαιότητα και ταυτόχρονα προτεραιότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην Κύπρο γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική ανάγκη εν όψει της Αυτοδιοίκητής Μεταρρύθμισης.

Το ενδιαφέρον για τις ευφυείς πόλεις αντανακλάται τόσο στη στρατηγική για την Ευρώπη 2020 όσο και σε πρωτοβουλίες όπως η Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας για τις Έξυπνες Πόλεις και Κοινότητες ή η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τις Έξυπνες Πόλεις. Στην Κύπρο, ολοένα και περισσότεροι δήμοι / κοινότητες  ενδιαφέρονται να σχεδιάσουν μια στρατηγική ευφυούς πόλης προκειμένου να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους, να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας, οικονομική ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη.

Για να οργανωθεί σωστά μια έξυπνη πόλη πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένα βήματα.

Αρχικά, πρέπει να διατυπωθεί το όραμα αυτής και εν συνεχεία το ποιος θα το διαχειριστεί. Επίσης, η δημιουργία ενός οδικού χάρτη υλοποίησης κρίνεται απαραίτητη έτσι ώστε να υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο να παρέχει οδηγίες προς την κατεύθυνση οικοδόμησης της έξυπνης πόλης που θα δημιουργήσει και το αντίστοιχο brand name στην συνέχεια.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Δρ. Κακδέρη Χριστίνα - Ερευνητική Μονάδα URENIO, Α.Π.Θ  &  Δρ. Τσαρχόπουλος Παναγιώτης - Ερευνητική Μονάδα URENIO, Α.Π.Θ

 

Διάρκεια του προγράμματος: 05-06 Μαρτίου 2017 (Δευτέρα και Τρίτη). Με την ολοκλήρωση του  διημέρου ιδρυματικού σεμιναρίου η κατάρτιση θα συνεχιστεί στους χώρους εργασίας των εκπαιδευόμενων,   όπου θα συζητηθούν και θα σχολιαστούν ειδικά ζητήματα που αφορούν το θέμα: «Ευφυείς Πόλεις /Κοινότητες  -- έξυπνη Τοπική Αυτοδιοίκηση»

 

Περιγραφή υποψηφίων για συμμετοχή στο πρόγραμμα:

  • Δημοτικοί ή Κοινοτικοί Γραμματείς των ΑΤΑ , Δημοτικοί μηχανικοί, Υπεύθυνοι τεχνικών, οικονομικών υπηρεσιών των ΑΤΑ και Υπεύθυνοι  Πληροφορικής
  • Διευθυντικό και επιστημονικό προσωπικό της ένωσης δήμων / ένωσης κοινοτήτων

 

Τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου AJAX HOTEL , Λεμεσός, 07:30 – 15:30

 

Δικαίωμα Συμμετοχής :  Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, η οποία καλύπτει (για τους δικαιούχους) ολόκληρο το κόστος του σεμιναρίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες σας παραπέμπουμε στο συνημμένο Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής.

Διαφημιστικό και Δήλωση Συμμετοχής

 

aprovedbyanadbaner

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τα γραφεία μας βρίσκονται στη Λεμεσό, στην οδό Ρήγα Φεραίου 47 στον 1ο όροφο.
Το τηλεφωνικό μας κέντρο είναι το 25 346 661.
Η Technomart είναι η παλαιότερη και σημαντικότερη εταιρεία πληροφορικής στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς λειτουργεί από το 1989.
Πωλήσεις - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τεχν. Υποστήριξη - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προσωπικά Δεδομένα – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
facebook linkedin

Επικοινωνία
Ρήγα Φεραίου 47
Κτίριο Σ. Σωκράτους, Διαμέρ. 101
Τ.Θ. 51024, 3500 Λεμεσός, Κύπρος
Ώρες ΛειτουργίαςΔευ - Παρ 08:00 - 16:00