Νέα
TECHNOMART

Πασχαλινές Ευχές

Σας ευχόμαστε ολόψυχα tο Φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις ζωές όλων σας και να σας χαρίζει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και ευημερία.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Τα γραφεία της Technomart θα είναι κλειστά στις 26,29 και 30 Απριλίου, καθώς και 1 Μαΐου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15-16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Η ανάγκη υιοθέτησης από τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΤΑ) πρακτικών και εργαλείων ορθής διακυβέρνησης και σύγχρονου management, αποτελεί αναγκαιότητα και ταυτόχρονα προτεραιότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην Κύπρο γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική ανάγκη εν όψει της Αυτοδιοίκητής Μεταρρύθμισης

Είναι  πολύ σημαντικό και εποικοδομητικό  το σεμινάριο και κρίνεται αναγκαία η συμμετοχή σας  .

Μετά το ιδρυματικό, ο εισηγητής / εμπειρογνώμονας  θα επισκεφθεί τα γραφεία σας.  Κατά την επίσκεψη θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε για όλο το φάσμα σε σχέση με το σεμινάριο.

Σας επισυνάπτουμε το διαφημιστικό & δήλωση συμμετοχής για το πιο πάνω σεμινάριο ζωτικής σημασίας που θα διεξαχθεί στο Ajax Hotel στην Λεμεσό όπως και το έντυπο συγκατάθεσης για τα προσωπικά δεδομένα.

 

Διαφημιστικό & Δήλωση Συμμετοχής

Έντυπο Συγκατάθεσης

 

aprovedbyanadbaner

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος 2019

Αγαπητοί πελάτες

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος! 

Τα γραφεία της Technomart θα είναι κλειστή στις 24, 25 & 26 Δεκεμβρίου 2018, καθώς και 1 Ιανουαρίου 2019.

Η υποστήριξη για τα Windows XP έχει λήξει!

Η Technomart έχει σταματήσει να υποστήριξη τα Windows XP. Επιπρόσθετα οι νέες εκδόσεις του  συστήματος eΚάτοικος δε είναι συμβατές και δεν λειτουργούν στα  Windows XP.     

Αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows XP έφτασε η ώρα να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας Windows 10 ή Windows 7.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, δεν θα δημοσιεύει πλέον ενημερώσεις κώδικα για τα Windows XP. Οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν αυτό το λειτουργικό σύστημα ενδέχεται να γίνουν στόχος διαδικτυακών εγκληματιών, ιδιαίτερα εάν ανακαλυφθούν νέες ευπάθειες. Ανάλογα με τη φύση των σχετικών απειλών, τα Windows XP ενδέχεται να γίνουν ευάλωτα σε ιούς και κινδύνους από τους οποίους δεν προσβάλλονται οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows. Για αυτόν το λόγο, εάν επί του παρόντος χρησιμοποιείτε Windows XP, συνιστούμε θερμά να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας σε μια υποστηριζόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος το συντομότερο δυνατό. (https://support.microsoft.com/en-us/help/14223/windows-xp-end-of-support)

Αν ο υπολογιστής που έχετε δεν μπορεί να εκτελέσει τα Windows 10, ίσως είναι καιρός να εξετάσετε την πιθανότητα αγοράς νέου υπολογιστή!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:«Ευφυείς Πόλεις / Κοινότητες - Έξυπνη Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Η πρόκληση του 21ου αιώνα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι «Έξυπνες Πόλεις / Κοινότητες » θέλουν… ΑΠΛΕΣ, ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΦΙΚΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. Απώτερος σκοπός μιας «Έξυπνης Πόλης /Κοινότητας » είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης. Έξυπνη Πόλη/Κοινότητα … σημαίνει ενημερωμένοι πολίτες!

 

Διαφημιστικό και Δήλωση Συμμετοχής

Στις Έξυπνες Πόλεις / Κοινότητες, οι ψηφιακές τεχνολογίες αξιοποιούνται και μεταφράζονται σε καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες σε καλύτερη χρήση των πόρων και λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από τρεις σημαντικούς παράγοντες την παγκοσμιοποίηση, την αστικοποίηση και την εκβιομηχάνιση. Αυτοί οι παράγοντες έχουν δημιουργήσει νέες προκλήσεις και δεδομένα και η έννοια της έξυπνης πόλης / κοινότητας  έρχεται να προσφέρει λύσεις και να δημιουργήσει προσδοκίες.

Η ανάγκη υιοθέτησης από τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΤΑ) πρακτικών και εργαλείων ευφυών πόλεων / κοινοτήτων -- έξυπνης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελεί αναγκαιότητα και ταυτόχρονα προτεραιότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην Κύπρο γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική ανάγκη εν όψει της Αυτοδιοίκητής Μεταρρύθμισης.

Το ενδιαφέρον για τις ευφυείς πόλεις αντανακλάται τόσο στη στρατηγική για την Ευρώπη 2020 όσο και σε πρωτοβουλίες όπως η Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας για τις Έξυπνες Πόλεις και Κοινότητες ή η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τις Έξυπνες Πόλεις. Στην Κύπρο, ολοένα και περισσότεροι δήμοι / κοινότητες  ενδιαφέρονται να σχεδιάσουν μια στρατηγική ευφυούς πόλης προκειμένου να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους, να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας, οικονομική ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη.

Για να οργανωθεί σωστά μια έξυπνη πόλη πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένα βήματα.

Αρχικά, πρέπει να διατυπωθεί το όραμα αυτής και εν συνεχεία το ποιος θα το διαχειριστεί. Επίσης, η δημιουργία ενός οδικού χάρτη υλοποίησης κρίνεται απαραίτητη έτσι ώστε να υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο να παρέχει οδηγίες προς την κατεύθυνση οικοδόμησης της έξυπνης πόλης που θα δημιουργήσει και το αντίστοιχο brand name στην συνέχεια.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Δρ. Κακδέρη Χριστίνα - Ερευνητική Μονάδα URENIO, Α.Π.Θ  &  Δρ. Τσαρχόπουλος Παναγιώτης - Ερευνητική Μονάδα URENIO, Α.Π.Θ

 

Διάρκεια του προγράμματος: 05-06 Μαρτίου 2017 (Δευτέρα και Τρίτη). Με την ολοκλήρωση του  διημέρου ιδρυματικού σεμιναρίου η κατάρτιση θα συνεχιστεί στους χώρους εργασίας των εκπαιδευόμενων,   όπου θα συζητηθούν και θα σχολιαστούν ειδικά ζητήματα που αφορούν το θέμα: «Ευφυείς Πόλεις /Κοινότητες  -- έξυπνη Τοπική Αυτοδιοίκηση»

 

Περιγραφή υποψηφίων για συμμετοχή στο πρόγραμμα:

  • Δημοτικοί ή Κοινοτικοί Γραμματείς των ΑΤΑ , Δημοτικοί μηχανικοί, Υπεύθυνοι τεχνικών, οικονομικών υπηρεσιών των ΑΤΑ και Υπεύθυνοι  Πληροφορικής
  • Διευθυντικό και επιστημονικό προσωπικό της ένωσης δήμων / ένωσης κοινοτήτων

 

Τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου AJAX HOTEL , Λεμεσός, 07:30 – 15:30

 

Δικαίωμα Συμμετοχής :  Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, η οποία καλύπτει (για τους δικαιούχους) ολόκληρο το κόστος του σεμιναρίου. Για περισσότερες λεπτομέρειες σας παραπέμπουμε στο συνημμένο Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής.

Διαφημιστικό και Δήλωση Συμμετοχής

 

aprovedbyanadbaner

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος! Τα γραφεία της Technomart θα είναι κλειστά στις 25 & 26 Δεκεμβρίου 2017, καθώς και στις 1 Ιανουαρίου 2018.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας μιλάει για την εφαρμογή e-Parapona της Technomart

Σημαντικές καινοτομίες προωθεί ο Δήμος της Αγίας Νάπας για εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και των επισκεπτών του μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Ειδική εφαρμογή εγκαινίασε πρόσφατα ο Δήμος της Αγίας Νάπας, μέσω της οποίας τόσο οι Δημότες όσο και οι τουρίστες θα μπορούν να ανεβάζουν διαδικτυακά τις φωτογραφίες τους με στόχο την καταγραφή και επίλυση προβλημάτων τα οποία καθημερινά παρατηρούνται στην πόλη. Σχετικό ρεπορτάζ παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Sigma χθες Κυριακή (2 Ιουλίου 2017).

Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, ο κάθε δημότης θα έχει πλέον το δικαίωμα να καταγράφει τις βλάβες, τις κακοτεχνίες ή ακόμα και τις παρανομίες που παρατηρεί στην πόλη του, με στόχο την άμεση αλλά και αποτελεσματική ανταπόκριση από τη δημοτική υπηρεσία, καθιστώντας τον τον πρώτο Δήμο ο οποίος εφαρμόζει δημόσια υπηρεσία καταγραφής παραπόνων.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, τα παράπονα θα δημοσιεύονται σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα την οποία θα χειρίζεται λειτουργός του Δήμου με σκοπό την άμεση επίλυση των παραπόνων αλλά και με τη δυνατότητα ενημέρωσης της διαδικασίας από τον δημότη.

Όπως είπε, αφενός παρέχεται ένα εξαιρετικό εργαλείο προς τον Δήμο για αμεσότερη καταγραφή παραπόνων, αφετέρου παρέχεται η δυνατότητα συλλογικής προσπάθειας για βελτίωση της πόλης της Αγίας Νάπας. Όπως εξήγησε, ένα ακαθάριστο οικόπεδο ή μια καμένη λάμπα θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους λειτουργούς του Δήμου, όμως ο Δημότης ο οποίος έχει άμεση και καθημερινή επαφή με τις διάφορες ζημιές ή κακοτεχνίες θα μπορεί να ενημερώνει τον Δήμο και να ελέγχει και κατά πόσο το αίτημά του έχει ικανοποιηθεί.

Η υπηρεσία αυτή, ανέφερε ο κ. Καρούσος, θα επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες, όπως έλεγχος έκδοσης αδειών, απάντηση ενστάσεων κλπ.

Video

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τα γραφεία μας βρίσκονται στη Λεμεσό, στην οδό Ρήγα Φεραίου 47 στον 1ο όροφο.
Το τηλεφωνικό μας κέντρο είναι το 25 346 661.
Η Technomart είναι η παλαιότερη και σημαντικότερη εταιρεία πληροφορικής στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς λειτουργεί από το 1989.
Πωλήσεις - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τεχν. Υποστήριξη - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προσωπικά Δεδομένα – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
facebook linkedin

Επικοινωνία
Ρήγα Φεραίου 47
Κτίριο Σ. Σωκράτους, Διαμέρ. 101
Τ.Θ. 51024, 3500 Λεμεσός, Κύπρος
Ώρες ΛειτουργίαςΔευ - Παρ 08:00 - 16:00